На Закарпатті створили професійну жіночу команду ФК «Минай»

У розвитку закарпатського футболу сталася історична подія. Створено жіночу професійну команду «Минай». Вона виступатиме в першій лізі України й офіційно була представлена медійникам краю. Оскільки захід відбувався в День пам’яті захисників України, то після виконання Державного гімну присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Відтак захід відкрили Валерій Пересоляк, президент ФК «Минай», Ігор Шинкарюк, заступник голови ОВА, голова Асоціації жіночого футболу Закарпаття, Іван Дуран, голова Закарпатської асоціації футболу. Вони підкреслили значущість факту появи жіночої команди майстрів, висловили впевненість, що це сприятиме популяризації обласного футболу й висловили надію, що дівчата досягнуть вагомих успіхів у своїй кар’єрі.

Далі спортсменок представили за амплуа – воротарок, захисниць, півзахисниць, нападниць. Команда дійсно підібралася хороша. Вік гравців від 15 до 30 років. Середній – 20 літ. Є ті, хто грав у Лізі чемпіонів, загалом на високому рівні, зокрема й за кордоном. Так, Анастасія Сірмай, капітанка команди, захисниця, має в активі понад 50 матчів. Майже стільки ж –Роксолана Комар. А досвідчену Поліну Мухлиніну, півзахисницю, вітали ще і як іменинницю.

Колектив підсили футболістками з Харкова, Києва. Виступатиме й місцева перспективна юнь. Із дівчатами працюватимуть досвідчені наставники: Вадим Дьордь, екстренер юнацької збірної України, Крістіна Костевка, водночас і гравчиня-нападниця.

Перед футболістками поки високих конкретних завдань у клубі не ставлять. Утім, самі спортсменки вже мріють про гучні перемоги й навіть про підвищенні в класі. А поки серйозно тренуються. Зокрема, узялися за свою звичну справу одразу після презентації команди. На неї в найближчім часі вже чекають серйозні випробування – 3 вересня в першій грі чемпіонату «Минай» прийматиме вдома житомирське «Полісся». А 24 вересня в 1/8 Кубка України гратиме з криворізьким «Кривбасом». Успіхів закарпаткам!

Підготував: Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Фото: Закарпатськса обласна федерація футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *